DJ Alwin

“Ik weet de juiste sfeer voor jou neer te zetten waarbij mijn publiek het belangrijkste is. Ik vind mezelf een DJ zonder ego, die een eigen draai geeft aan jouw wensen.”

In mijn studententijd ben ik begonnen met draaien bij Studentenvereniging Veritas in Utrecht. Mijn eerste club was Alcazar waarna er velen volgden zoals Fellini, Axl, De Vloer, Tivoli, PLF, Winkel van Sinkel, Club NL, Waterfront, Blauwe Vis, Omhelzing  e.a.
In deze periode heb ik zowel in commerciële als underground clubs gedraaid, muziekstijlen varieerden van clubhouse en pop/ r & b tot techno, breakbeats of D & B.
Ook ben ik naast het deejayen bartender geweest, heb ik in clubs barpersoneel aangestuurd en ben ik bedrijfsleider geweest in een club. Ik ken dus ook de  effecten van het deejayen gezien vanuit de andere kant van de booth!

Naast het clubcircuit ben ik me steeds meer gaan interesseren voor bedrijfs- en privéfeesten die over het algemeen wat intiemer zijn. Ik kan de wensen van mijn opdrachtgevers vertalen naar een goede sfeer waarbij ik mezelf als katalysator zie en niet zozeer als podiumbeest.

Tot 2010 heb ik samen met mijn compagnon Henk Duursma, tien jaar lang de platenzaak Metro Recordstore gerund in Utrecht. We introduceerden de nieuwste muzikale stromingen. Hier heb ik mijn interesse in muziek kunnen uitbreiden. Ook stonden we op veel festivals  met onze winkel, waarbij we vaak dj-workshops gaven. Vanuit de winkel organiseerden we ook dj-contests in Utrecht oa in Lust. Voorts werd ik gevraagd als jurylid bij oa Kunstbende, Dj-contests in Poema,  Dj-op-de-Dom.

Behalve het draaien vind ik het ook leuk om mensen te leren mixen. Voor scholen maar ook individuen heb ik uiteenlopende cursussen ontwikkeld waarin de cursist kan leren draaien met platen- en cd-spelers en muziekprogramma’s als Traktor.

Wil je meer weten of referenties opvragen, neem dan contact met me op.